Fiolintalentet Sonoko tar steget opp

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Fiolintalentet Sonoko Tar Steget Opp
20. mai 2016

Under Festspillene i Bergen lanserer talent- og mentorprogrammet Crescendo sine nye, utvalgte deltakere i de fremtidige programmene for unge solister og kammergrupper.

Fiolinist fra Bergen, Sonoko Miriam Welde, er tatt ut både som solist og som førstefiolinist i strykekvartetten Opus13.

– Crescendo er et unikt program som gir store muligheter for meg. Jeg føler meg uhyre privilegert og takknemlig som skal få jobbe med førsteklasses mentorer. Konsertmulighetene vil gi meg verdifull erfaring og et viktig løft som solist og kammermusiker, sier hun.

En av mentorene i Crescendo er Leif Ove Andsnes.

– Jeg har vært så heldig å få spille med Sonoko flere ganger de siste to årene, og det er en glede å følge hennes talent og utvikling. Det skinner gjennom en allerede moden og personlig stemme i Sonokos spill og jeg er sikker på at hun har en framtid på den internasjonale konsertarena, sier han.

Guro Kleven Hagen, Eivind Holtsmark Ringstad og Kian Soltani er allerede deltakere ved mentorprogrammet for unge solister. Sonoko Miriam Welde vil fremover inkluderes i programmet med særlig aktivitet f.o.m. 2018, grunnet Festspillene i Bergen og Oslo-Filharmoniens lange planleggingshorisont.

Opus13 Strykekvartett er utvalgt til å delta ved Crescendos program for unge kammergrupper i 2017. Strykekvartetten er også deltakere ved mentorprogrammet i år.

Crescendo er et mentorprogram med formål å tilrettelegge for koblinger mellom morgendagens unge, klassiske utøvere og profesjonelle nasjonale og utenlandske utøvere på høyeste nivå. Gjennom personlige møter, samspill og felles konsertopplevelser med mentorene ønsker Crescendo å styrke unge klassiske talenters selvbevissthet og kunstneriske identitet. Prosjektet er i samarbeid med Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien.

Crescendo har tre delprogrammer:

  • Mentorprogram for unge solister

  • Mentorprogram for unge kammergrupper

  • Ung Filharmoni

Mentorer for Crescendo i år er Leif Ove Andsnes, Janine Jansen, Konstantin Heidrich (Fauré Quartett) og Vasily Petrenko.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?