Folkets festspillscene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Folkets Festspillscene

Folkets festspillscene er et samarbeidsprosjekt mellom Festspillene i Bergen og Den Nationale Scene. Vi ønsker å gi personlige historier en kunstnerisk ramme som setter historiene i et nytt perspektiv. På denne måten kan vi fortelle en større historie om det å være menneske, samtidig som vi utvider publikums begrep om hva teater er.

14. april 2015

Folkets festspillscene er et todelt prosjekt. Om høsten arrangeres fortellerverkstedene, og om våren produseres en forestilling som har premiere på Den Nationale Scene under Festspillene i Bergen. Årets forestilling heter En plass i solen og har premiere 27. mai.

Dette spørsmålet er utgangspunktet for Folkets festspillscene sin forestilling En plass i solen. En gruppe unike og helt vanlige mennesker belyser spørsmålet om menneskeverd og definerer festspilltemaet grenser, gjennom sine personlige historier.

Det handler om å være privilegert. Hvilke utfordringer møter vi som kommer fra verdens rikeste land? Hva er viktig for oss, og hvilke konsekvenser får våre valg for andre mennesker?

Folkets festspillscene er et samarbeid mellom Festspillene i Bergen og DNS, der publikum medvirker i å skape en forestilling ut fra sine personlige historier. Historiefortellerne spiller ingen annen rolle enn seg selv og er ikke skuespillere, men autentiske personer på en scene. Slik forteller de en større historie om det å være menneske og utfordrer samtidig publikums begrep om hva teater er.

Fjorårets forestilling, Det var en gang et menneske, gikk for fulle hus og ble svært godt mottatt. «Dette er et teaterstykke som jeg trodde jeg ikke likte, men som jeg elsket», skrev BTs anmelder og ga forestillingen fem hjerter. Folkets festspillscene ble spesielt trukket frem av juryen da regissør og dramatiker Vibeke Flesland Havre fikk Pernillestatuetten i 2015 for sitt kunstnerskap og da Festspillene i Bergen fikk Publikumsprisen i 2015.

Støttet av AS Bergen Teater og Det Dramatiske Selskab

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?