Camille Thomas. Foto: Christian Meuwly

Fra hustakene i Paris til Festspillene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Fra Hustakene I Paris Til Festspillene
27. november 2020

Mens den franske hovedstaden har vært nedstengt, har cellist Camille Thomas tatt konsertene til nye høyder.

Oppdatering 26. mars 2021: Dette arrangementet er utsatt og vil dessverre ikke finne sted under Festspillene 2021 som tidligere annonsert. Oppdaterte detaljer for arrangementet vil bli annonsert i forbindelse med programslipp for Festspillene i Bergen 2022.

Den fransk-belgiske cellisten startet serien med konserter på hustak, balkonger og i tomme museer under den første nedstengingen av Paris i vår, og har fått stor oppmerksomhet.

Camille Thomas begynte med en konsert på taket utenfor sin egen leilighet. Siden den gang er det blitt konserter på Institut du Monde Arabe, Versailles-palasset, Musée Nissim de Camondo, Palais Garnier og nå i november over Institut de France, der hun spilte et stykke av Ravel.

– Skjønnhet er livsviktig næring, det er sjelens mat. Å kunne motta skjønnhet, enten det er i et museum eller ved å lytte til en musiker, er det som holder oss gående i livets vanskeligste øyeblikk, sier Thomas fra taket av Institut de France til AFP (video).

Hun har også omtalt den utradisjonelle konsertserien som et symbol på ensomheten til musikere uten publikum og museum uten besøkende under pandemien.

– Det er min måte å skape skjønnhet, tross alt, sier hun til francemusique.fr.

Cellistens siste album, Voice of Hope, kom i juni 2020. Det er det første klassiske albumet som utgis i samarbeid med UNICEF, og en andel av salget går til UNICEF Frankrike.

Under Festspillene i Bergen 2021 skal hun spille i Troldsalen sammen med pianist Julien Brocal, som er ute med sitt tredje soloalbum denne sesongen. På Troldhaugen fremfører de cellosonater av Grieg, Debussy og Chopin.

Camille Thomas (Foto: Sonia Sieff) & Julien Brocal (Foto: Isabelle Françaix)

Festspillene har fortløpende lansert artister og forestillinger til årets festspill for å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige programmet sannsynligvis ville bli annerledes på grunn av pandemien.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?