Heidi Marie Vestrheim er klar for KALAS!

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Heidi Marie Vestrheim Er Klar For KALAS!
Av: 
Av: Ketil Mosnes
19. mai 2020

Vi kjørte i gang en liten Facebook-chat med Heidi Marie Vestrheim fra hei kalas! Det uredigerte resultatet kan du lese her.

Første spørsmål: Det er interessante tider vi lever i. Hvordan har du, som artist, løst det?

 ahhhh ... enkle svar sa du?

Hehe ... Lurte deg! April(mai)snarr!

Eg har våre omsorgsperson og houswife i 8 veker, fått penger frå NAV pga det heldigvis, men har så smått starta med egne prosjekt igjen. Sånne prosjekt ein ikkje får lønn for, du veit. ..Men deilig å få kontakt med omverda igjen!...Eg har også ordna meg med stabil kåne med stabil statleg jobb. Lurt.

Det er lurt! På Festspillene blir det streaming som gjelder. Du har jo TV-erfaring. Kommer det godt med når du plutselig må gjøre konserter foran et kamera i stedet for foran et publikum?

Eg trur faktisk det!Det er berre å late som om det er direktesending på tv og sjå for seg dei små og store folka som ligg slengt rundtom i sofa og godstol, med kanskje litt lørdagsgodt og ein pizza....Prøve å tenke at det er noko nært som skjer, sjølv om det er litt ...fjernt....Mange slit litt med den kontakten, og det skjønar eg godt – Der ER rart å spele for tomme salar.

Ja. De fleste i kulturfeltet sliter jo generelt for tiden, men kan det være at vi kan finne noe nytt og positivt i denne situasjonen også? (Som du merker, prøver jeg å holde en optimistisk tone i dette intervjuet)

haha!Ja, men det er viktig å tenke positivt. ...Sjølv om det også er grenser for kor innovativ det går an å være i dette feltet...for ei travel og sliten småbarnsmor..Og om det ikkje er inntekter så er det jo diverre vanskeleg å produsere kvalitet online....Sjarmerande med kjøkkenbenken-lyd og stemning ei stund, men veldig bra at Festspilla og andre aktører hiv seg rundt og produserer høg kvalitet på streamingkonserter!

Vel … nok virus-prat for denne gang! Hva er det rareste du har tatt deg selv i å fundere lenge på?

ooohhh ...skitt ...rareste...Det er nok verdsrommet ...Åltså, eg forstår ikkje størrelsen på det og det gjer meg pittelitt gal....det har jo ingen hensikt å fundere på det, men det kjem stadig tilbake. Veldig lite nyttig. ...Burde fundere på noko som muligens har eit svar heller....Også lurer eg fælt på kvifor me som menneske er skrudd saman så rart. At me er så fine og så fæle på samme tid.

Det er en legitim ting å fundere på!

Påstand: Barn er egentlig bare voksne som ikke kaster bort tid på å overtenke ting. Enig eller uenig?

uenig..barn er menneske i den reinaste forma! ... men mest av alt egne personer med svært ulike personlegheter.

Kan du i korte trekk fortelle litt om hva dere skal gjøre på (online)festspillene i år?

me skal ha KALAS! Fest!Endelig skal me får spele saman igjen og no har me invitert med venner, så me blir ikkje tre personer på scena som me pleier, men SEKS!...det er fyrste gang me har med fullt band, trommer og bass og ELEKTRISK gitar. Også skal me spele songar me aldri har spelt live før. For me har laga plata, så det blir digg å prøve dei ut.

Kan du røpe hvem de tre ekstra-musikerne er?

Ja, tatt med heile slekta!Bror min på bass Alvin Vestrheim...trommer, min nevø, son av min bror: Sigmund Vestrheim (som også er trommis i Boy Pablo, berre for å skryte av han)

Da er jeg spent på den elektriske gitaristen!

El. gitar og vokal, mannen eg aldri gifta meg med for eg er altfor skeiv, men som eg prakka på mi aller beste venninne berre for å være sikker på at han ikkje forsvann ut i pereferien og som eg har spelt med sidan 2003: Stig Lundblad-Sandbakk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?