Herheim åpner Festspillene 2012

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Herheim Åpner Festspillene 2012
08. juni 2011

Stefan Herheim betraktes som en av vår tids mest betydningsfulle og nyskapende operaregissører. Neste år åpner han Festspillene i Bergen med kjærlighetsdramaet Xerxes av Händel.

Image2ygt.Png

Stefan Herheim. Foto: Kristin Svorte

- Stefan Herheim har med sin analytiske evne, kreative fantasi og dype musikalitet skapt banebrytende forestillinger som også når et bredt publikum. Vi er veldig glade for at vi har fått dette gjestespillet fra Komische Oper til Festspillene neste år, sier festspilldirektør Per Boye Hansen.

- For Den Nye Opera innebærer samarbeidet med Stefan Herheim og Festspillene å kunne bringe noe av det mest spennende i internasjonal operakunst til Bergen. Vi gleder oss, sier operasjef Mary Miller.

Forestillingen vises 23. og 24. mai 2012 i samarbeid med Den Nye Opera. Operaen Xerxes tar utgangspunkt i den berømte persiske kongen, men handler ikke om krig og storpolitikk. I stedet presenterer Händel oss for et typisk barokt kjærlighetsdrama med forkledninger, forviklinger, begjær og spill.

- Xerxes er en av Händels mest fargerike og dramatiske verk som viser mennesker i de mest ekstreme situasjoner. Få komponister makter som han å skape musikk som gir uttrykk for maktsyke, begjær og sjalusi, men også kjærlighet, lengsel og sorg, mener festspilldirektøren. 

Stefan Herheim har fått svært positive tilbakemeldinger på sine oppsetninger. «Han har lyckats levendegöra barockoperaens innersta nervtrådar», skrev for eksempel svenske Dagens Nyheter om Herheims  Händel-opera, Julius Cæsar.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?