Life is a Dream runder av Festspillene 2018

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Life Is A Dream Runder Av Festspillene 2018
26. september 2017

Storslått internasjonal produksjon blir Festspillene i Bergens avslutningsforestilling i 2018.

Den danske koreografen Kim Brandstrups moderne tolkning av Pedro Calderón de la Barcas 400 år gamle skuespill Life is a Dream danner grunnlaget for Festspillene i Bergens avslutningsforestilling. Brandstrups tolkning er skreddersydd til danserne i et av verdens ledende kompanier – britiske Rambert, som kommer til festspillbyen i juni. Bergen Filharmoniske Orkester fremfører musikken, skrevet av den polske komponisten Witold Lutosławski, mens de amerikanske filmskaperne Quay Brothers skaper et stadig skiftende scenelandskap.

Life is a Dream er bestilt av Festspillene i Bergen. Urpremieren finner sted på Sadler’s Wells i London 23. mai 2018 og forestillingen fremføres så i Grieghallen 6. juni. 

– Festspillene skal presentere kunst i verdensklasse. Denne produksjonen omfavner ledende stemmer innen flere kunstarter – en nordisk premiere som vi er svært stolte av å kunne presentere for i Bergen, sier festspilldirektør Anders Beyer. 

– Dette skuespillet av Calderón har lenge vært en personlig drøm for meg. Selv om det ble skrevet for nesten 400 år siden, er det fortsatt bemerkelsesverdig relevant i dag og resonnerer med en verden hvor skillene mellom virkelighet og fantasi i økende grad viskes ut, sier koreograf Kim Brandstrup.

Rambert sto også bak urfremføringen av balletten Stormen i 1979, basert på Shakespeare-stykket The Tempest, med musikk av den norske komponisten Arne Nordheim. Året etter fremførte Nasjonalballetten stykket ved Den Norske Opera og gjorde stor suksess med forestillingen under Festspillene i 1981. Se utdrag i NRKs arkiv her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?