Magne Furuholmen ny styreleder for Festspillene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Magne Furuholmen Ny Styreleder For Festspillene
02. februar 2016

Kunster og musiker Magne Furuholmen er oppnevnt som ny styreleder for Festspillene i Bergen, kunne Kulturdepartementet melde i dag.

– Dette er et spennende valg, og vi ser virkelig frem til å samarbeide med Furuholmen som styreleder, sier Festspilldirektør Anders Beyer.

Kulturdepartementet har valgt en styreleder som den siste tiden har hatt mye kontakt med Festspillene i Bergen. Furuholmen er nemlig kunstnerisk utøver under årets festspill, hvor han deltar i prosjektet «Day of the Dead» med det sjangeroverskridende ensemblet Apparatjik. Dette er en del av et prosjekt som også strekker seg frem i tid, som over en lengre periode har vært planlagt som et samarbeid mellom Festspillene og andre partnere.

– I planleggingen av dette prosjektet har jeg fått en unik mulighet til å møte Festspillene fra utøversiden.  Det har gitt meg både innsikt i og respekt for organisasjonen, noe jeg tror vil komme godt med i styreledervervet, sier Magne Furuholmen.

I tillegg til lang fartstid som utøvende musiker i a-ha, er Furuholmen kjent som en ettertraktet billedkunstner og skulptør med en rekke utstillinger og offentlige utsmykkingsoppdrag i Norge og utenlands.

Magne Furuholmen er oppnevnt for perioden 2016-2019. Han tar over etter Åse Kleveland, som har ledet Festspillenes styre siden 2012. Lokalpolitiker i Bergen, Hilde Onarheim (H) blir personlig vara for Furuholmen.

Les pressemeldingen fra Kulturdepartementet her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?