Marco Polo i multimedial drakt

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Marco Polo I Multimedial Drakt
05. november 2012

Avisen The Observer har kalt henne den mest fantasirike operaregissøren i Storbritannia i dag. Nå skal Netia Jones utfolde seg under Festspillenes åpningsforestilling 2013.

Den unge regissøren, designeren og videokunstneren Netia Jones er kjent for å integrere visuell kunst i sine forestillinger, og skal nå ta for seg den fargerike operaen Marco Polo av den kinesiske komponisten Tan Dun. Forestillingen presenteres av Festspillene i Bergen og Bergen Nasjonale Opera, i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester og KorVest.

Operaen er inspirert av Marco Polos legendariske reise fra Italia til Kina. Et mangfold av språk, kulturer og epoker veves sammen, og på scenen får vi oppleve elementer av både Beijing-opera, japansk kabuki-teater, indonesisk skyggeteater og tibetanske ritualer.– Det er et svært spennende prosjekt å være en del av. Sammen med det som skjer på scenen håper jeg at de integrerte, visuelle elementene klarer å reflektere Tan Duns myriade av verdener i denne forestillingen, sier Jones.Jones mener Marco Polo følger en spirituell, fysisk og musikalsk oppdagelsesreise, og at dette vil passe hennes multimediale tilnærming med video og projeksjoner perfekt. Målet er at de visuelle elementene skal smelte sammen med utøvernes fremførelse, og på den måten bli som et instrument i den helhetlige, musikalske forestillingen.– Det er en stor glede å utvikle dette unike prosjektet sammen med Festspillene og Bergen Nasjonale Opera, og å forberede et slikt verk, som maner frem Rustichello da Pisa, Sheherezade, Dante, Shakespeare, Li Po and Mahler på en gang, sier Jones.Forestillingen er produsert av Bergen Nasjonale Opera. Dirigent Baldur Brönnimann leder internasjonale solister som Thomas Young og Fredrika Brillembourg sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og KorVest.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?