Marianna Shirinyan blir solist i Festspillenes signaturverk

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Marianna Shirinyan Blir Solist I Festspillenes Signaturverk
05. desember 2012

Sammen med Kristiansand Symfoniorkester fremfører Marianna Shirinyan Griegs a-mollkonsert på Festspillene i Bergen 30. mai.

- Det er en stor ære for meg å få spille Grieg i hans hjemby, og jeg ser virkelig frem til å ta del i festivalens spesielle atmosfære, sier Marianna Shirinyan.

Den prisbelønte armenske pianisten har markert seg internasjonalt med en fantastisk teknikk og en spesiell energi. Etter omfattende konsertvirksomhet i Tyskland, bosatte hun seg i Danmark, og hun har siden hatt en rekke samarbeid med norske musikere, som for eksempel Vilde Frang Bjærke. Leif Ove Andsnes, som selv debuterte på Festspillene med a-mollkonserten, er hennes kunstneriske rådgiver, og hun er spent på å diskutere akkurat dette verket med ham. Sammen med Kristiansand Symfoniorkester (KSO) inntar Shirinyan Grieghallen 30. mai.

Dette er første gang KSO opptrer på Festspillene i Bergen. Konserten markerer også avslutningen til sjefsdirigent og kunstnerisk leder, Rolf Gupta, etter åtte år.

På konserten 30. mai spilles også Beethovens Eroica-symfoni, som KSO blant annet har gjort stor suksess med på turné i Tyskland. Gupta vant også Kritikerprisen for sin tolkning av verket sammen med Kringkastingsorkesteret i 2006. Bergenskomponisten Ørjan Matre har jevnlig samarbeidet med KSO, og verket Resurgence, som er dedikert Rolf Gupta, blir også fremført på dirigentens avslutningskonsert i Bergen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?