MØT BJØRN TOMREN

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • MØT BJØRN TOMREN

Bjørn Tomren (f. 1981) må kunne sies å være en av landets mest allsidige musikere. I fjor slapp han sitt første album under eget navn, og det er i hovedsak materiale fra denne utgivelsen vi skal få oppleve på årets onlinekonsert.

Bjørn Tomren ble først kjent som den ene halvdelen av polka- og jodleduoen Polkabjørn & Kleine Heine i midten av forrige tiår, og han har siden den gang vært innom en rekke sjangre og prosjekterAv disse kan nevnes strupesang (i trioen Huurd Altan Hangai Tu), salmesang (i trioen Samantha Foxtrot), americana (i bandet The Thomas Quickstep Experience) og punk (i bandet Tomra Konfeksjon). Tomren er trolig også den eneste festspillartisten som har forsert Norge på langs hele fire ganger: Til fots, i kajakk, i robåt, og på ski.I 2019 slapp Tomren soloalbumet Bad Science Fictio fin. Utgivelsen fikk strålende anmeldelser, og ble av BT beskrevet som «visesang i americanatradisjonen, tungt lastet med slepne rytmer, klangrike strengeinstrumenter og trykkende stemninger.»

 

“Å si at jeg har et nytt Norge-på-langs-prosjekt på gang vil være å strekke det litt, men jeg har et ønske om å sykle Norge på langs på en enhjulssykkel. ”

- Bjørn Tomren

LES FESTSPILLENES INTERVJU MED BJØRN TOMREN HER

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?