Nytt samarbeid for BIT20 Ensemble og Carte Blanche

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Nytt Samarbeid For BIT20 Ensemble Og Carte Blanche
30. august 2018

Under neste års festspill står BIT20 Ensemble og Carte Blanche på samme scene. Det er 12 år siden sist de to samtidskunstorganisasjonene jobbet sammen.

Under neste års festspill står BIT20 Ensemble og Carte Blanche på samme scene. Det er 12 år siden sist de to samtidskunstorganisasjonene jobbet sammen.

 – Vi er stolte og glade for å kunne presentere en festspillforestilling der to av Bergens fremste samtidskunstorganisasjoner står sammen på scenen. At forestillingen kretser rundt sørkoreanske Unsuk Chin, som er en av samtidsmusikkens mest profilerte komponister og festspillkomponist i 2019, gjør samarbeidet enda mer spennende, sier Anders Beyer, direktør for Festspillene i Bergen.

Konsertforestillingen heter Mimodramas og byr på musikk av Chin, hennes læremester Györgi Ligeti og Igor Stravinskij, alle komponister som BIT20 Ensemble har et tett forhold til.

– Det har lenge vært en ambisjon å jobbe mer med Carte Blanche, og vi har hatt en dialog gående i mange år for å få til et nytt samarbeid.  Derfor er det ekstra stort at vi nå endelig har fått det til, og ikke minst at det er med musikk som står BIT20s hjerte veldig nært, sier Trond Madsen, ensembleleder i BIT20 Ensemble.

I Peer Gynt-salen får et av Chins verk følge av danserne i Carte Blanche, som sammen lager et stykke, uten koreograf. Danserne og musikerne møtes kun timer før de skal på scenen og improviserer i møtet mellom dans og levende musikk. Carte Blanche har tidligere gjort lignende prosjekter sammen med blant annet Bergen Filharmoniske Orkester, Motorpsycho og Anneli Drecker.

– Vi er glade for å samarbeide med BIT20 Ensemble og Festspillene om denne forestillingen. Musikk og dans er et område vi fokuserer på og ønsker å videreutvikle i fremtiden. Bergen har en sterk og kreativ musikkscene som vi ønsker å knytte relasjoner til og samarbeide med fremover, sier Annabelle Bonnéry, teatersjef for Carte Blanche.

Sist BIT20 Ensemble og Carte Blanche laget en forestilling sammen var i 2007, også da under Festspillene og til musikk av danske Bent Sørensen, som var det årets festspillkomponist.

Mimodramas fremføres i Peer Gynt-salen fredag 31. mai 2019.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?