Ole Bull Ball samler artister til Lorentzen-hyllest

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Ole Bull Ball Samler Artister Til Lorentzen-Hyllest
02. juni 2010

Når Festspillene og Ole Bull 2010 inviterer til gratis maratonkonsert lørdag 5. juni, er det ikke bare Bull som skal feires – en rekke artister synger Knutsen & Ludvigsen-sanger sammen med Øystein Dolmen.

Fredrik Saroea fra Datarock er blant dem som skal opptre under hyllesten til Gustav Lorentzen.

– Jeg har hatt et forhold til Knutsen & Ludvigsen helt fra jeg var bitteliten, mitt første minne av dem er at jeg sang låtene deres og lot som om jeg spilte gitar. Noen ganger sammen med en kamerat, hvor vi kledde oss ut som Knutsen & Ludvigsen og lekte at vi spilte i band, sier han.

Helt Juba Juba, altså. Saroea mener at duoen oppnådde sin brede popularitet på tvers av alle aldersgrupper fordi de lager musikk for barn på litt andre premisser enn mange andre.

– De laget egentlig bare enormt god popmusikk, som tilfeldigvis er for barn. Lorentzen var en utrolig flink låtskriver, uavhengig av sjanger og målgruppe. Mange som lager musikk for barn gjør det litt sånn ovenfra og ned, og som om det ikke er så farlig med kvaliteten når det er for barn. Knutsen & Ludvigsen tok det på alvor på en helt annen måte, sier Saroea.

Syv timer på utendørsball. – Ole Bull-ballet skal være en feiring av sang og dans for hele familien, og da er det naturlig å hedre Gustav Lorentzen som var en artist som bandt flere generasjoner sammen i musikalsk glede, sier festspilldirektør Per Boye Hansen.

Ole Bull Ball starter kl. 16.00 på Festplassen og avsluttes med dansefest fra kl 22.00. Kulturminister Anniken Huitfeldt  åpner ballet kl. 15.55.

Da planleggingen av arrangementet startet, sto Knutsen & Ludvigsen på spillelisten sammen med blant andre Arve Tellefsen, Stian Carstensen, Katzenjammer og Bergen Big Band. Etter at Gustav Lorentzen brått gikk bort, ble denne delen av programmet satt på vent. 

Arrangørene er derfor svært glade for å nå kunne presentere et stjernelag som vil hylle Lorentzen.

– Alle artistene som ble spurt, takket ja uten å nøle, og solistene som skal fremføre noen av Knutsen & Ludvigsens mest kjente sanger, viser det store nedslagsfeltet Lorentzens musikk hadde, sier Boye Hansen.

På listen står blant andre Morten Abel, Arve Tellefsen, Fredrik Saroea fra Datarock, Marit Voldsæter, Trond Viggo Torgersen og Nathalie Nordnes.    

Program, Ole Bull Ball

KL 16.00FRIKAR PÅ RÅDHUSVEGGENGRISEFORT – ET VIRTUOST RACERSPILLUtdrag fra festspillforestillingen til Arve Tellefsen og Stian Cartsensen 

CA. KL  18.00VI HYLLER GUSTAV!Øystein Dolmen: Juba Juba

Ulf Risnes: Kanskje kommer Kongen?

Morten Abel: Hallo Hallo

Marit Voldsæter: Eg ve te Bergen

Julian Berntzen: Matpakkevise

Nathalie Nordnes: Bestefar skal ut og fri

William Hut: Knutsens drømDatarock v/Fredrik Saroea: Inni en sekk

Frank Hammersland: God morgen Norge                          Kakkmaddafakka v/Axel Vindenes: Ku i tunellen

Mathias Telles: Bestefarvise

Trond Viggo Torgersen: Hadet på badet?

Arve Tellefsen: Eventyret om en melodi

CA. KL  19.35POLKABJØRN OG KLEINEHEINE KATZENJAMMER CA. KL 21.20DANS TIL DU DÅNER!Bergen Big Band spiller opp til dans.Vokalister: Torhild Sivertsen og Egil Eldøen 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?