Philip Glass åpner Festspillene 2010

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Philip Glass Åpner Festspillene 2010
09. februar 2010

Philip Glass Ensemble og Bergen Filharmoniske Orkester står for åpningsforestillingen til Festspillene i Bergen med kultfilm og live orkestermusikk. Forestillingen blir Europa-premiere på orkesterversjonen av Koyaanisqatsi.

- ­Dette er et stort prosjekt som vi har arbeidet hardt for å få på plass. Vi er svært glade for at vi fikk det til, sier festspilldirektør Per Boye Hansen.Koyaanisqatsi (1982) sies å være den mest innflytelsesrike og radikale kombinasjonen av lyd og bilde siden Disneys Fantasia. Bak det banebrytende verket står regissør Geoffrey Reggio og Philip Glass. 

 Glass har gjort stor suksess med livefremføringer av musikken til den rike filmkollasjen, og arrangerte nylig musikken for orkester. I sommer hadde han urpremiere på orkesterversjonen i legendariske Hollywood Bowl med Los Angeles Philharmonic Orchestra. Med seg i Bergen har Glass sitt eget ensemble og Bergen Filharmoniske Orkester, samt Bergen Filharmoniske Kor. Ordet koyaanisqatsi kommer fra Hopi-indianerne og betyr «et liv i ubalanse». Filmen er en visuell reise over amerikanske byer og landskap hvor forbruk, krig og teknologi står i kontrast til storslått natur. Samtidig avdekker filmen skjønnhet på helt uventede steder. Koyaanisqatsi stiller spørsmålet hva vi har gjort med verden og hva vi har gjort med oss selv.Foruten åpningsforestillingen 26. mai, blir det en forestilling 27. mai, og i forkant av denne blir det en samtale med Philip Glass. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?