Pianist Charlie Albright klar for Festspillene i Bergen

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Pianist Charlie Albright Klar For Festspillene I Bergen
04. mai 2017

Den amerikanske pianisten Charlie Albright kommer til Bergen og Grieghallen 1. juni, etter at Festspillene for to uker siden fikk beskjed om at den kinesiske pianisten Lang Lang måtte avlyse sin konsert samme dag.

Albright er allerede en stjerne på den internasjonale pianohimmelen og har blant annet spilt med fiolinist Joshua Bell, sanger og dirigent Bobby McFerrin og cellist Yo-Yo Ma. Washington Post har kalt ham en av «de mest begavede musikerne i sin generasjon med en blendende naturlig forståelse for tangentene», mens The New York Times har bemerket en «teknikk og virtuositet som gir deg hakeslipp.» Albright spiller sin første konsert i Norge under årets festspill.

– Vi er veldig fornøyd med å ha klart å lande avtale med en artist av Albrights kaliber på så kort tid. Vi gleder oss til å oppleve en fremadstormende og talentfull musiker med en usedvanlig god improvisasjonsevne – noe som også gir ham en helt spesiell kontakt med publikum, sier festspilldirektør Anders Beyer. – Musikk er en måte å kommunisere og bringe mennesker sammen på. Jeg gleder meg til å tilbringe en kveld sammen med festspillpublikummet i Bergen og noe av min favorittmusikk, sier Charlie Albright, som i tillegg til egne improvisasjoner skal spille verk av blant andre Schubert, Grieg og Chopin.

Til dem som hadde gledet seg til Lang Langs konsert, har Beyer gode nyheter. – Det er mulig at Lang Lang kommer til Festspillene allerede neste år. I mellomtiden ønsker vi ham fortsatt god bedring, sier festspilldirektøren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?