Pinocchio i magisk drømmeverden

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Pinocchio I Magisk Drømmeverden
30. mai 2014

Hva skjer når Pinocchio danser på scenen med en animert versjon av Timmy Gresshoppe?

Det katalanske dansekompaniet Roseland Musical kommer til Festspillene med en helt spesiell versjon av det klassiske eventyret om Pinocchio. Alle de velkjente karakterene – Gepetto, Den gode feen, Timmy Gresshoppe – er med i forestillingen, men ikke alle står fysisk på scenen. Her må nemlig danserne dele rampelyset med animasjonsfigurer!

Historien om Pinocchio er velkjent for de fleste, ikke minst gjennom Disney-versjonen fra 1940 som er blitt satt opp på kino en rekke ganger.

– Å dramatisere en klassiker byr på visse utfordringer: Vil publikum akseptere en ny versjon og en annen måte å fortelle historien på? Samtidig gjør det folk nysgjerrige. Å møte en elsket figur live på scenen, og ikke i en bok eller på film, er en helt annen opplevelse, sier koreograf Anna Plana.

På Den Nationale Scene blir historien tatt inn i vår tid. Pinocchio har fått laptop, spiller dataspill og lærer seg å surfe.

– Vi synes det er interessant å gi publikum, og særlig barna, en mulighet til å se sine favorittfigurer i en verden de kjenner fra før. Det er en måte å få barna nærmere de klassiske eventyrene på, forteller koreografen.

For å få til dette samspillet mellom det virtuelle og det fysiske på scenen, var teamet bak forestillingen delt i tre – musikk, dans og animasjon. De jobbet tett sammen gjennom hele prosessen. Video og animasjonskunst måtte tilpasses koreografien og omvendt, for å lage elegante sceneskift i et sømløst, høyteknologisk eventyr.

– Publikum kan glede seg over et nydelig, nytt teaterspråk i en magisk verden, der dans og teknologi opptrer sammen. Kompaniet vårt har alltid hatt tro på innovative og risikofylte forslag. Pinocchio er intet unntak, sier hun.

Dansekompaniet har spesialisert seg på barneforestillinger.

– Målet er å tilby hele familien fantastiske historier og opplevelser som de kan dele sammen. Vi sørger alltid for at historien blir fortalt på en måte som barna kan forholde seg til, og som holder på oppmerksomheten. Det er herlig å lage forestillinger for barnesinn, uten fordommer av noe slag, sier koreografen.

Det er noe spansk tale i forestillingen, men Plana forsikrer at historien kommer tydelig frem på flere måter:

– Teksten er kort. Dansen og bildene er dessuten svært beskrivende, og gjør det lett å følge eventyret!

Se video fra forestillingen Pinocchio 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?