Foto: Thor Brødreskift

Planlagte Festspill skrinlegges

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Planlagte Festspill Skrinlegges
07. april 2020

Festspillene i Bergen 2020 blir ikke gjennomført på tradisjonell måte, og Festspillene jobber nå mot en alternativ festival.

Styret for Festspillene i Bergen har vedtatt at årets festspill ikke skal arrangeres på ordinær måte. Etter planen skulle Festspillene ha startet onsdag 20. mai. Tirsdag 7. april kom regjeringen med forbud mot alle kultur- og idrettsarrangement frem til 15. juni på grunn av koronaviruset. Samme dag anbefalte Bergen kommune avlysning av vårens festivaler.

– Med bakgrunn i regjeringens forbud og kommunens anbefaling, har styret nå vedtatt at årets festspill må finne en annen form. At årets program ikke kan gjennomføres som planlagt, er fryktelig leit, men vi må selvsagt også ta vår del av dugnaden. Nå må vi forsøke å se fremover, sier styreleder Thorhild Widvey.

Sammen med andre kulturaktører i Norge jobber Festspillene nå med konkrete planer for en alternativ festival i festspillperioden.

– Vi er mange som hadde gledet oss til konserter og forestillinger på årets festspill, og håpet i det lengste at situasjonen ville snu. Nå gjelder det å legge skuffelsen bak seg, og jobbe frem gode alternativer under gjeldende forutsetninger, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Festspillene i sin opprinnelige form er nå avlyst, men det jobbes fortsatt med alternativer og løsninger for arrangementene på årets program.

– Vi er i dialog med artistene på programmet, og prøver å finne løsninger der vi kan. Konserter og forestillinger kan bli utsatt eller finne en annen form, sier festspilldirektøren.

Programmet for de alternative Festspillene er under planlegging, og vil lanseres senere i april. Skiftende forutsetninger kan også bety at det blir programendringer helt inntil arrangementet finner sted.

Alle som har kjøpt billetter til arrangementer på årets festspill vil bli kontaktet snarest mulig og få pengene refundert. Arbeidet med refusjoner starter rett etter påske.

De første Festspillene i Bergen fant sted i 1953. Det er første gang i historien at et planlagt festspill i Bergen må skrinlegges. – Men vi kommer tilbake med mer musikk, mer teater, mer dans, mer liv! Inntil da – ta vare på hverandre, sier Beyer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?