Se TV-dokumentar om El Sistema på Festspillene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Se TV-Dokumentar Om El Sistema På Festspillene
22. mars 2012

TV 2 fulgte festspilldirektør Per Boye Hansen da han dro til Venezuela i fjor vår - en reise som ble starten på samarbeidet med El Sistema. Dokumentaren vises i forkant av konsertene med Orchestra NoVe under årets festspill.

Dette musikkopplæringsprogrammet tilbyr et inspirerende musikalsk felleskap for fattige barn og unge, og har samtidig fostret orkestre og dirigenter i verdensklasse.

Under Festspillene 2011 møtte 200 unge musikere fra El Sistema like mange norske, og sammen skapte de en konsert som vakte stor begeistring over hele landet. TV 2 var også med under disse fantastiske festspilldagene, og dekket opptakten til Orchestra NoVe, det binasjonale orkestret som debuterer på Festspillene i år.

Filmen sendes på TV 2 søndag 27. mai, og blir også vist i Grieghallens foajé i forkant av de to konsertene til Orchestra NoVe. TV 2 gjør opptak fra konserten i Grieghallen og sender dette som et eget program søndag 3. juni. TV-seere får altså god anledning til å bli kjent med dette unike prosjektet i løpet av de to søndagskveldene.

Dette er første gang TV 2 presenterer klassisk musikk i beste sendetid, og det sier litt om kraften og energien som ligger i El Sistema. Se trailer for tv-dokumentaren her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?