Shakespeares sonetter til Festspillene 2017

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Shakespeares Sonetter Til Festspillene 2017
09. juni 2016

Den amerikanske teaterregissøren og multikunstneren Robert Wilson har tatt 25 av Shakespeares sonetter og skapt et episk teaterstykke sammen med det tyske teaterkompaniet Berliner Ensemble og den canadiske komponisten Rufus Wainwright. Shakespeares sonetter blir Festspillene i Bergens åpningsforestilling neste år.

– Dette er et stykke hvor giganter møtes og kunstartene smelter sammen. Når så voldsomme kreative krefter jobber sammen, må det slå gnister, sier festspilldirektør Anders Beyer, som har jobbet i flere år for å få forestillingen til Bergen.

– Festspillene har ambisjoner om å utfordre de tradisjonelle skillene mellom kunstartene. Denne forestillingen er et glimrende eksempel på dette, legger han til.

Shakespeares sonetter presenterer en moderne og levende Shakespeare, blander sjangre og utnytter kontrastene mellom lys og mørke på magisk vis. På scenen står en rekke av Shakespeares kjente karakterer, fra narren og Cupid til dronningen av England og Shakespeare selv. Shakespeares sonetter ble først satt opp av Berliner Ensemble i 2009, over 400 år etter at Shakespeare skrev dem.

Robert Wilson er regissør, scenograf, arkitekt og designer, og har hatt stor innflytelse på moderne teater siden midten av 60-tallet. Hans produksjoner er estetisk slående og følelsesladde, og har høstet stor anerkjennelse hos både publikum og kritikere.

Rufus Wainwrights musikk i Shakespeares sonetter er inspirert av en rekke sjangre:

– Det låter litt som cabaret, litt som opera, som Strauss og Schubert – klassisk tysk, med en ærbødig hyllest til Kurt Weill, sier Rufus Wainwright.

Shakespeares sonetter fremføres i Grieghallen 24. og 25. mai 2017. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?