Lise De La Salle. Foto: Stéphane Gallois.

Skal vi danse?

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Skal Vi Danse?
19. november 2020

Den franske pianisten Lise de la Salle har basert programmet for sin festspillkonsert på det hun mener er to av musikkens viktigste komponenter, nemlig rytme og bevegelse.

Under Festspillene i Bergen 2021 skal Lise de La Salle etter planen spille i Håkonshallen 4. juni. Konsertprogrammet har fått tittelen «When do we dance?», og består av en rekke korte, fengende stykker. Til sammen utgjør verkene en reise gjennom fire kulturer: Frankrike, Spania, de slaviske landene og til slutt USA, der de la Salle blant annet er innom tidlig jazz, ragtime og transkripsjoner av den amerikanske jazzpianisten Art Tatum som overførte flere klassiske verk til jazzstil. Piazzollas Libertango, Bartóks Rumenske folkedanser og Ravels Valse nobles et sentimentale er også blant verkene på programmet.

Lise de la Salle gjorde sin første plateinnspilling som 14-åring, og har siden overbevist musikkritikerne igjen og igjen med sine prisvinnende album og konsertopptredener. Gramophone beskrev pianisten fra Nord-Frankrike som «a talent in a million» og Washington Post skrev at publikum måtte minne seg selv på å puste mens hun spilte. Hun har etablert seg som en av dagens mest spennende unge artister, med stor musikalsk følsomhet og modenhet. Det er første gang hun opptrer på Festspillene i Bergen.

Arrangementer som er planlagt på Festspillene i Bergen 2021 vil annonseres fortløpende utover høsten og vinteren.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?