Skjeggete slangekvinne konfronterer tabu

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Skjeggete Slangekvinne Konfronterer Tabu
28. mai 2013

Artisten Jeanne Mordoj får sterke tilbakemeldinger på sitt show – med sine sirkusteknikker, kroppshår og dyreskjelletter tematiserer hun vår tids største tabu.

— Det handler om vårt forhold til det som er naturlig. Det er naturlig at kvinner har kroppshår, det er naturlig at vi eldes og at vi dør, men likevel prøver vi å fortrenge det, sier Mordoj, som etter flere år med nysirkus, begynte å lage sine egne forestillinger. Nå høster hun glitrende kritikker og sterke reaksjoner fra presse og publikum internasjonalt.

Hun forteller at selv om forestillingen dreier seg store og essensielle tema, som vårt forhold til naturen, så er forestillingen både humoristisk og fascinerende. Her bruker hun sirkusteknikker som sjonglering og akrobatikk, sine evner som buktaler og hun spiller på referanser til fortidens freakshows.  På scenen tar hun med seg jord og skjelett og annet organisk materiale.  

 – Jeg vet det er mange, også folk som ellers ikke går i teateret, som har vært veldig fascinert, ja også frustrert over det de ser. Publikum kommer tett på, og min karakter åpner for mange spørsmål. Er hun mann eller kvinne? Hvorfor tar hun i alt det ekle? Jeg for min del synes det er interessant å utforske hva vi definerer som ekkelt og hvorfor. Hår under armene, slanger og skjellet, det er jo alt en del av naturen, sier Mordoj som har ladet opp til festspillforestillingene i Lofthus – uten skjegg.

– Ja, noen er jo litt skuffet over at skjegget ikke er ekte, men blir forskrekket når jeg viser dem armhulene mine. Det er jo helt uhørt for de fleste nå å la håret gro. Synet på hva som er uhørt for kvinner, endres jo. Det er disse skiftene som er spennende.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?