Småspill-forestillinger 2022

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Småspill-Forestillinger 2022

Her kan du lese mer om Småspill-forestillingene i 2022.

AMIE

Improvisert kunstperformance med dans, drama, musikk og film rettet mot barn og har som mål å fange publikum i en mindfull atmosfære. Performancen forklares ikke og skal aktivere alle sanser.

Aquafoni

Symfonisk lydlek i fem satser.

Sammen med tredjeårsstudenter ved grunnskolelærerutdanningene har førsteamanuensis Jon Hoem skapt en symfonisk lydinstallasjon til årets festspill. Her kan du selv være med å leke i et lydlandskap som følger vannets ferd fra fjell til fjord.

I bakgrunnen ligger lyder av vann, fra regnet som faller på toppene og renner ned langs de syv fjell, gjennom Bergen by, ut i byfjorden og ned i havet. Du og dine medspillere kan styre deler av komposisjonen ved å plassere spesialdesignede, fargerike «lydklokker». Plukk opp en lydklokke, flytt det til et annet sted, se – og hør! – hvordan lydlandskapet endres.

Installasjonen består av en sentral høyttalersøyle, med mange elementer som snakker med lydklokkene. Installasjonen er helt gratis å besøke.

Aquafoni

Auditomosjon

Si hei til en lydskapning!

Auditomosjon består av store tekstilfigurer, eller lydskapninger, i ulike former og farger. Hver av skapningene har sin helt egen grunnlyd, som endrer seg når du flytter og vender på den, og sine egne lydeffekter. 

Her kan du la utforskertrangen, nysgjerrigheten og kreativiteten få rom og skape helt unike lydbilder. Du går rundt i rommet, eksperimenterer og flytter lydskapningene rundt som du vil. Klarer du å lage ditt eget lille musikalske mesterverk sammen med de andre som leker med lydskapningene? 

På denne lydlekeplassen blir figurene en form for pussige instrumenter, og når man flytter dem rundt i rommet danner de et sammensatt orkester og en tredimensjonal fysisk og lydlig opplevelse. Auditomosjon ble første gang satt opp under Festspillene i Bergen 2021, med pandemibegrensninger. I år kan du leke med lydskapningene akkurat slik du vil! 

Konsept og lydskapninger er laget av Jon Hoem, førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet (HVL).

Estetiske opplevelser for barn

Mer informasjon kommer. 

Falturiltu

Muntlig fortelling fra teaterversjonen av boken «Dei svarte svanene» av Ruth Lillegraven, med et musikalsk utdrag fra forestillingen.

LeiKre

Tid for actionlek på keramikkverkstedet!

LeiKre – eller leik med leire, om du vil – byr på eksplosive erfaringer. På verkstedet får du teste dreieskiven og kjenne hvordan leiren føles i hendene dine. Sammen med andre deltakere får du modellere og forme leiren som du vil. 

Denne gangen er det imidlertid ikke et ferdig produkt som står i fokus, det handler om prosessen, om å teste, forsøke, prøve, feile. Og når eksperimentering er over, er det lov å slenge leiren i veggen! 

De fysiske sporene etter små og store keramikere utvikler seg etter hvert til en felles installasjon – «Action clay!»

Sommerfuglen & Larven

Danseteater om å våge å være seg selv.

​Sommerfuglen Amy har de vakreste vingene i hele verden og svever høyt og fritt, uten tanke for andre. Larven Imy ligger nesten usynlig nede på bakken, trygt i kokongen sin. De to har aldri egentlig lagt merke til hverandre, selv om de ofte holder til i samme lysning i skogen. Her danser Amy med solstrålene og lar dem spille over vingene sine, slik at de glitrer enda sterkere. Trøtt etter leken lander Amy oppå Imy, uten å ense henne før sammenstøtet er et faktum, og de to møtes for første gang. 

Sommerfuglen får larven til å føle seg liten og verdiløs, men det Amy ikke vet, er at også Imy kan danse … 

Sommerfuglen & Larven er en forestilling full av musikk, dans og fine stunder. Det handler om uventede vennskap, om å bygge selvtillit og å våge å være seg selv uansett hva andre måtte mene. 

Sommerfuglen & Larven

Sarah Camille

​Melodier, små historier, rytmer og minner flakser om hverandre.

På familiekonserten Papillon tar musikken oss med på sommerfuglvinger fra det ene til det andre i et gjennomsiktig, minimalistisk lydbilde.

Sidiki Camara spiller perkusjon og n'goni og Jørn Erik Ahlsen Alkanger spiller gitar. Sarah Camille synger og forteller, og underveis vil de også gjerne høre publikums stemmer.  

Sarah Camille er født i Paris, oppvokst i Oslo, med røtter i Martinique og Stavanger. Også kunstnerisk liker hun å bevege seg mellom ulike verdener og sjangre. Hun skriver dikt, er norgesmester i slampoesi og har skrevet og drevet med scenekunst, men musikken har fått mer og mer plass. Albumet Spor av dråper og røde nebb fikk Spellemannsprisen for beste barneplate i 2020.  

«Sarah Camille har en evne til å fortelle store, kompliserte ting på ukunstlet vis innenfor små rammer og flater.» – PERISKOP

Sarah Camille. Foto: Kristin Aafløy Opdan

Utstilling: Billedbokoppslag

Mer informasjon kommer. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?