Som et utendørs maleri

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Som Et Utendørs Maleri
Av: 
Av: Ingvild Bræin
25. mai 2012

Du trenger ikke penger for å gå i gateteatret. Men du kan i verste fall trenge en farmor.

Familieforestillingen I feel good må du ut i fri­luft for å se, og som så mye annet i naturen er det aldeles gratis.

Den kritikerroste komedien har sitt utgangs­punkt i en flystyrt. Kapteinen på det styrtede flyet fra Feel Good Airlines sier: «Don’t panic – alt er nesten under kontroll».

Men det fins mennesker som ikke nøyer seg med nesten.

Selvopptatt type

– Ut av vrakdelene krabber en pilot, en flyvertinne og en passa­sjer. Passasjeren er veldig krevende, kommen­terer alt, og vil ikke akseptere at det er skjedd en ulykke. Han vil bare reise videre som plan­lagt. En selvopptatt type! sier Jens Kløft som spiller passasjeren, og som sammen med Annegrete Kraul i Teatret HMF Brændende Kærlighed står bak idé og manus til forestil­lingen.

– Kapteinen på sin side er opptatt av å fort­sette å være kaptein til tross for styrten, av å keep up appearances.

– Det er ikke noe typisk festlig utgangs­punkt med en flystyrt, kan barn (og særlig voksne) bli skremt?

– Barn tåler i alle fall mye. Dessuten er dette en forestilling for både barn og voksne, den er ment å gi en god fellesopplevelse. Og hvis barn er engstelige og har med seg farmor, blir de kanskje også modigere. Men dette er altså slett ingen ulykkelig forestilling, her er mest komikk!

– Dere snakker kaudervelsk, er det av uni­verselle grunner?

– Ja, når vi bruker et språk som når frem uten at man behøver å forstå det, gjør det at vi også kan spille i utlandet, noe vi har gjort mye av. Vi har ellers en veldig fysisk spillestil, siden det ikke er så enkelt å nå frem med ord ute på gaten, sier Kløft.

Det frie publikum

Det er teaterensemblets grunntanke å møte publikum der de er.

– Når vi spiller på gaten, når vi også frem til de som ikke normalt går i teatret, som for­binder teatret med et sted man må ha på seg pene klær osv. Mange trodde kanskje ikke teater var noe for dem inntil de støtte på en utendørsforestilling. Samtidig er publikum­met vårt frie, de kan komme og gå som de vil. Det blir litt som et maleri – man trenger ikke bli stående hvis man ikke liker bildet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?