Sondre Lerche i samspill med orkesteret for resirkulerte instrumenter

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Sondre Lerche I Samspill Med Orkesteret For Resirkulerte Instrumenter
26. februar 2015

Under festspillkonserten med orkesteret fra Paraguay og norske musikkelever 03. juni, dukker Sondre Lerche opp som gjesteartist.

Orkesteret for resirkulerte instrumenter har et bredt repertoar og har samarbeidet med kjente navn som Stevie Wonder og Metallica. I Bergen holder de unge musikerne festspillkonsert med elever fra Norsk kulturskoleråd og Dextra Musica sitt samarbeidsprosjekt IRIS. I tillegg til klassiske perler, blir det Sinatra-slagere – og nå også Sondre Lerche-låter i Grieghallen onsdag 03. juni.

– Det er en sann glede og ære å få være gjesteartist med disse unge musikerne. Jeg ser frem til å høre orkestrenes repertoar av klassikere, og ikke  minst til at vi skal møtes i musikken når vi fremfører noen av mine låter sammen, sier Sondre Lerche, som nå får arrangert låter som Legends og sin nye singel Despite the Night for orkester.

Festspilldirektør Anders Beyer forteller at Sondre Lerche var det åpenbare valget når det ble snakk om å invitere en bergensk artist med på konserten. 

– Festspillene skal være en møteplass, og vi kobler gjerne internasjonale aktører med norske navn. Det er også veldig gøy å utvide og krysse sjangerne, og både disse ungdommene og Sondre har en helt spesiell utstråling når de spiller, sier Beyer.

Sondre Lerche mener vi alle har noe å lære av Cateura – orkestret for resirkulerte instrumenter. Musikerne er alle fra området rundt den store søppelfyllingen Cateura, og med instrumenter av oljefat, ødelagt kjøkkenutstyr og metallrør har de vist at musikk dreier seg om samspill og formidling.

– Dette orkesteret er verdenskjent, og ikke bare på grunn av instrumentene de spiller på, men også fordi de spiller fabelaktig og har en viktig ting å fortelle om musikkens betydning og sanne vesen for folk utenfor de møblerte hjem, sier Lerche.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?