Svenske Koranyi vant Den norske solistpris

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Svenske Koranyi Vant Den Norske Solistpris
29. mai 2011

Cellisten Jakob Koranyi mottok prisen under Festspillene i Bergen for sin “varme musikalitet og personlige utstråling”

Prisen er på 100.000 kroner og gis av Bernt Fossum.

Juryformann Staffan Scheja påpekte at juryen ikke hadde hatt en lett oppgave, men at den unge svenske cellisten også utmerket seg spesielt med en “sikker stilfølelse og mesterlig virtuositet”.

Den norske solistpris var i år åpnet for alle de nordiske landene, og etter at deltakerne har holdt solokonserter i Troldsalen de siste dagene, møttes de til finale i Håkonshallen søndag kveld. Kandidatene er plukket ut av de største orkestrene i de nordiske landene.

Fra Island kom fiolinisten Elfa Rún Kristinsdóttir, fra Finland pianisten Visa Sippola og fiolinisten Anders Kjellberg Nilsson representerte Norge. Danske Andreas Brantelid måtte melde forfall på grunn av sykdom tidligere denne uken, og da juryen trakk seg tilbake, var det fjorårets vinner Guro Kleven Hagen som spilte sammen med Christian Ihle Hadland. De har begge konserter under Festspillene kommende uke.

JAKOB KORANYI studerte ved Edsberg Musikinstitut, Royal Northern College of Music i Manchester og Musikhochschule Köln, og er for tiden med i professor Tilman Wicks soloklasse ved Musikhochschule Hannover. Koranyi har vunnet førstepris i alle nasjonale musikkonkurranser i Sverige. Han har også vunnet internasjonale priser som blant annet 2nd Grand Prix i Rostropovich Competition i Paris 2009 og Le Prix d’Honneur og Ferminich Prize fra Verbierfestivalen. Han er aktiv som solist og kammermusiker, og har opptrådt med artister som Yuri Bashmet, Kirill Troussov, Kim Kashkashian, Leonidas Kavakos, Misha Maisky, Daniel Hope, Ranaud Capuçon, Lawrence Power og Julian Rachlin. Koranyi var «featured artist» på Verbier-festivalen i 2007, 2008 og 2010, og har vært medlem av Chamber Music Society Two-programmet på Lincoln Center i New York siden 2009.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?