Trond Espen Seim tilbake til Festspillene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Trond Espen Seim Tilbake Til Festspillene
17. januar 2013

Stjernelaget Trond Espen Seim, Kim Haugen og Mads Ousdal ryker i tottene på hverandre på Ole Bull Scene i komedien «Kunst».

– «Kunst» handler først og fremst om vennskap, og det er jo ikke alltid en dans på roser, smiler Trond Espen Seim, som tror at publikum merker at de tre i hovedrollene også kjenner hverandre svært godt privat og har det skikkelig gøy sammen.«Vittig, elegant, og briljant spilt teater», skrev Klassekampen om denne publikums- og kritikersuksessen på Nationaltheatret høsten 2011. Av VG fikk forestillingen terningkast 5. Nå settes forestillingen opp igjen, og torsdag 23. mai har komedien premiere under Festspillene. Bak står Thalia teater, som presenterte Den umusikalske dronning på festspillprogrammet i fjor.

«Tør å gape høyt»

Trond Espen Seim liker den spesielle stemningen i Bergen under Festspillene. I 2008 sto han på scenen i Grieghallen da Bent Sørensens musikkteater, Sounds like you, åpnet festivalen. Seim synes det store spennet som festspillprogrammet representerer er spennende.

– Det er fint at Festspillene tør å gape ordentlig høyt, og jeg gleder meg til å komme tilbake til Bergen

Stor suksess

Yasmina Reza, som har skrevet «Kunst, er en av verdens mest spilte nålevende dramatikere. Hun har hatt suksess over hele verden med sine skarpe og innsiktsfulle komedier. I den festspillaktuelle forestillingen er det et maleri som fører til den vennskapelige og komiske floken. Sigurd har kjøpt et maleri. Det er dyrt og veldig moderne. Så moderne at det ser mest ut som et hvitt lerret. Martin synes Sigurd er en idiot som i det hele tatt vil ha bildet på veggen. Yngve forsøker på sin side å holde seg inne med begge kameratene. Det viser seg å være en dårlig strategi og konsekvensene kan man le seg skakk av.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?