Vaular i teaterlag

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Vaular I Teaterlag
31. mai 2014

Intervju med Lars Vaular, komponist i Pearl of Scandinavia

– Det er en kjempespennende utfordring. Jeg har bare sett et par teaterforestillinger i mitt liv. Oppdraget ga meg muligheten til å lære noe nytt, og det er kjekt å jobbe i et team for en gangs skyld. Forestillingen utvikles frem gjennom workshops og samtaler. Da blir man godt kjent både med hverandre og tematikken. Musikken er en bit av et større puslespill.

– Ja, han er helt vill. Bjarne finner musikk i mye rart, sampler for eksempel lyden av torsk og gjedde. Det utvider horisonten å jobbe sammen med ham. Tror jeg har laget fem nye låter til forestillingen hittil. Noen vil det bli brukt bruddstykker av i ulike versjoner, mens noen ligner mer på ting jeg har gjort før.

– Det er et intenst drama som skjer inne på lugaren. Låtene setter det inn i en større sammenheng, og tekstene dreier seg både om storpolitikk og ting som rører seg blant de andre passasjerene på båten. Tekstarbeidet blir litt annerledes enn når jeg spyr ut mine egne tanker, slik jeg vanligvis gjør.

– Jeg liker at forestillingen setter tankene i sving og nok vil skape diskusjon. Det er også bra at den ikke er ensidig. Jeg vil ikke beskrive meg selv som en veldig engasjert person, men jeg synes det er ok å skape litt bevissthet. Jeg er heldig som kan bidra med det jeg kan, altså musikk. Det er andre kjendiser som drar til Afrika og er med i tåre-tv, men det blir litt kunstig for meg.

– Jeg skriver jo om damer og dop jeg også, eller snarere hvorfor livet for mange handler så mye om nettopp det.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?