Widmann og Mazzoli blir festspillkomponister i Bergen

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Widmann Og Mazzoli Blir Festspillkomponister I Bergen
19. desember 2018

Tyske Jörg Widmann og amerikanske Missy Mazzoli vil prege Festspillene i Bergen i årene fremover. De er festspillkomponister i henholdsvis 2020 og 2021.

Han har allerede hatt flere møter med Widmann for å planlegge programmet.

– Jeg gleder meg til å være en del av Festspillene i Bergen 2020. Festspillenes musikalske visjon, variasjon og kvalitet er virkelig fremragende og en inspirasjon for hele Norden. Som festspillkomponist og artist in residence håper jeg å bidra til denne bemerkelsesverdige festivalen og forhåpentligvis skape unike opplevelser gjennom å kombinere nåtidens musikk med musikk fra fortiden, sier Jörg Widmann.

Festspillkomponist og artist in residence i 2021 er kanskje et nyere bekjentskap for flere. Amerikanske Missy Mazzoli ble Grammy-nominert i desember, og tidligere i høst ble det annonsert at The Metropolitan Opera har bestilt en opera av henne.

– Missy Mazzoli har i ung alder fått et gjennombrudd som komponist. Hennes musikk er tilgjengelig og moderne på samme tid. Mazzoli taler til et stort publikum, men med en helt personlig stemme som vitner om at hun er på vei til å bli en av sin generasjons førende skikkelser i amerikansk musikk, sier Beyer.

Mazzoli ser frem til samarbeidet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?