Forestillingen Hjem Av Ida Frisch Blir En Del Av Småspill. Foto: Lars Opstad.

Småspill er Festspillene og HVLs nye barnekunstfestival

  • Hjem
  • Festival
  • 2021
  • Artikler
  • Småspill Er Festspillene Og Hvls Nye Barnekunstfestival
15. april 2021

Seks ulike kunstneriske produksjoner fra profesjonelle aktører og studenter og ansatte ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) skal vises i Bergen, Sogndal og på Stord under Festspillene.

Nyvinningen Småspill er en kunstfestival rettet mot barn og unge, hvor både ansatte og studenter ved HVL og profesjonelle kunstnere presenterer innhold i ulike formater og sjangere. – Kunst er et verktøy som alle barn bør kjenne til, og det ønsker Festspillene i Bergen og Høgskulen på Vestlandet å bidra til gjennom dette samarbeidet. Kunsten kan formidle historier, snakke om det som er vanskelig, fremme mental mestring og personlig utvikling og mye mer. Vi ønsker å inspirere studenter og ansatte, løfte kunstfaget og gjøre det synlig og sentralt i utdanningsløpet, samtidig som barn på ulike steder får gleden av flere kunstneriske opplevelser, sier festspilldirektør Anders Beyer. Festspillene og HVL har sammen jobbet frem et variert program, med teater, installasjoner, musikk og helt ferske eksamensarbeider av studenter ved høgskulen som skal vises for familier, barnehager og skoler fra 29. mai til 05. juni. På programmet står blant annet forestillingene Håp? og Hjem, konserten Konrad Kråkebolle og den auditive lekeplassen Auditomosjon. – For HVL vil Småspill bidra til et større samspill med samfunnet og regionen rundt oss, samtidig som festivalen vil skape nye faglige tilnærminger i skjæringspunktet mellom det kunstneriske, det pedagogiske og ny forskning ved Institutt for kunstfag ved Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett, sier instituttleder Oded Ben-Horin.

Festspillene i Bergen og Høgskulen på Vestlandet har i flere år samarbeidet om ulike prosjekter. Da forestillingen Ways of Seeing ble satt opp under Festspillene i 2019, var det på HVLs campus i Bergen. Andre tidligere samarbeid inkluderer studentinvolvering i forskningsbasert kunst med tema netthat og hevnporno, konserter og ordskifter. – HVL og Festspillene har et felles ønske om å utnytte kunstens fulle potensial, og la den være instrumentell i utviklingen av samfunnet generelt og i forbindelse med utdanning spesielt. Nå håper vi at Småspill kan utvikle seg til å bli en årlig begivenhet, sier festspilldirektøren.

Oppdatering 22. april 2021: Et av studentprosjektene i Småspill kan ikke gjennomføres i år, og antall arrangementer som inngår i Småspill er endret fra syv til seks. 

Oppdatering 25. mai 2021: Grunnet sykdom er en av de tre delene av Frå barnebok til framsyning 1, 2 og 3 på Stord Campus 30. mai avlyst. De øvrige to forestillingene går som planlagt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?