Hjemme Hos Lise Christensen Er Det Et Døgnåpent Lampeskjermottak Som Folk Kan Levere Til. Foto: Vill.

Trenger enda flere lampeskjermer

  • Hjem
  • Festival
  • 2021
  • Artikler
  • Trenger Enda Flere Lampeskjermer
05. mai 2021

Scenograf Lise Christensen har allerede samlet inn 100 lampeskjermer til Grieghallen, men ønsker seg 100 til.

Festspillene i Bergen er bare noen uker unna, og Lise Christensen er i full gang med å gjøre Spissen i Grieghallen klar til fest. Scenografen har fått jobben med å redesigne det velkjente lokalet, og en del av planen er å dekke glødelampene som henger ned fra taket med gamle lampeskjermer. Hun trenger 200 stykker.

Men det er ikke bare bare å samle inn så mange lampeskjermer. Derfor spurte Christensen bergenserne om hjelp. I Bergens Tidende oppfordret hun folk til å donere bort gamle lampeskjermer.

– Vi har fått inn så mange fine og sjarmerende skjermer fra ulike tiår. Folk syns det er kjempegøy å bidra, sier Christensen.

Stoppet på gaten med skjermer i hånden

Det er liten tvil om at folk har fått med seg hennes oppfordring. Christensen forteller at hun er blitt stoppet på gaten mens hun har gått bærende på lampeskjermer gjennom byen.

– De har fått med seg at jeg trenger lampeskjermer, og vet hvor jeg er på vei, sier hun.

Men til tross for god givervilje blant folk, er ikke innsamlingen i mål ennå. Ifølge Christensen er det kommet inn omtrent 100 stykker, altså halvparten.

– Vi er veldig glade for lampeskjermene vi har fått, og ønsker oss enda flere.

Har døgnåpent skjermmottak hjemme

Selv har hun laget et eget, døgnåpent lampeskjermmottak hjemme hos seg selv, slik at folk kan komme å legge skjermen oppi en kurv utenfor huset i Fantoftåsen 4. Lampeskjermer kan også leveres på dagtid til Villhuset i Nikolaikirkeallmenningen 2b.

Christensen syns også det er hyggelig å lære litt om historien til skjermene som blir donert, og mange forteller gledelig om hvor skjermen kommer fra og hvor den har hengt. Mest spesielt syns scenografen det var da hun mottok en liten lampeskjerm med blomstermotiv, og bare noen dager senere kom en helt annen person med en lik skjerm, bare i andre farger.

– To søskenlamper, det var gøy. De skal selvfølgelig henge ved siden av hverandre i Grieghallen, sier hun.

Christensen håper bergenserne fortsatt vil være med på lampeskjermdugnaden, slik at hun får alle 200 hun trenger. Hun er ute etter tekstilskjermer i alle farger og fasonger, store og små, fra ulike tidsepoker, som er egnet til lamper som henger ned fra taket.

SKJERMER FRA STAREFOSSEN: Denne damen fra Starefossen er blant de som har bidratt med lampeskjermer. Bare noen dager senere donerte en annen person bort en identisk skjerm som den til høyre, bare i andre farger. Foto: Vill.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?