H.M. Dronning Sonja På Vei Til Festspillenes Åpningsseremoni I 2018. Foto: Thor Brødreskift.

Dronningen til åpningen av Festspillene i Bergen

  • Hjem
  • Festival
  • 2022
  • Artikler
  • Dronningen Til Åpningen Av Festspillene I Bergen
07. mars 2022

H.M. Dronning Sonja vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 2022.

– Vi gleder oss over å kunne ønske H.M. Dronningen velkommen tilbake til Festspillene og til Bergens åpne storstue. Med to pandemiår og få fysiske møter friskt i minnet, blir det storartet å starte 15 dager med festspill sammen med Dronningen og hele byen. Hennes tilstedeværelse betyr mye for Bergen og for oss, sier Nina Skage, konstituert daglig leder og styremedlem i Festspillene i Bergen.

I år besøker H.M. Dronningen Festspillene for 34. gang. Siste gang var i 2019, men også i 2020 var Dronningen representert under Festspillene, med en videohilsen på åpningskonserten sammen med H.K.H. Kronprins Haakon.

Etter to år med unntakstilstand vil Festspillenes åpningsseremoni igjen foregå utendørs, med tusener av publikummere til stede på Torgallmenningen onsdag 25. mai kl 12:30.

Åpningsforestillingen i Grieghallen samme kveld er Taylor Macs A 24-decade history of popular music, med Bergen Filharmoniske Orkester, band, Taylor Mac selv og lokale gjester på scenen.

Årets festspill er de 70. i rekken og finner sted 25. mai–08. juni, med hundrevis av opplevelser innen musikk, teater, dans og mye mer.

H.M. Kong Harald er Festspillene i Bergens høye beskytter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?