What Is The City But The People? Foto: Thor Brødreskift

Se åpningsseremonien

  • Hjem
  • Festival
  • 2023
  • Artikler
  • Se Åpningsseremonien
24. mai 2023

​Årets festspill åpnet med og av Bergens befolkning, med kongeparet til stede. Se åpningsseremonien i opptak her.

What Is the City but the People? er en feiring av menneskene i byen der vi bor. På en gul, 60 meter lang catwalk på Festplassen ble over 150 bergensere løftet frem i et rørende catwalkshow i fullt regnvær foran 3500 publikummere.

Se åpningsseremonien i opptak

 

Arrangementet ble innledet med allsang av Ja, vi elsker og Nystemten med Edvard Grieg Vokalensemble som forsangere, og både kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og ordfører i Bergen, Linn Kristin Engø talte.

Etter catwalken ble kostet for vann begynte deltakerne å gå. Det var blant annet en brosteinlegger, to på blinddate, en tre uker gammel baby, en rekke aktivister, et nabolag og en gjeng med brannkonstabler – alle akkompagnert av live musikk og intime, nære, morsomme og rørende tekster. 

John Erik Aasheim var først ut, og fikk også avslutte forestillingen. Han ble presentert slik:

«John Erik har tre bursdagar. Ein frå adoptivforeldra. Ein frå barneheimen. Ein frå familien han blei stolen frå. Tre år gamle Jhonatan blei kidnappa i Bogotá. Over tretti år seinare finn familien att guten sin.» Musikken var ved Gisle Martens Meyer og Nasra Omar, og Finn Tokvam, Thor Brødreskift og Linda Børnes sto for henholdsvis tekst, bilder og innhold på scenen. Regissør var britiske Richard Gregory.

Se bildene

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?