Big 5 med Nils og Harald

Type forestilling: 
Ordskifte
Sted: 
Grieghallen, Peer Gynt-salen
Varighet: 
1 t 15 min

Kommende forestillinger

Billettpriser

 • Ordinær

  NOK 290
 • Under 30 år

  NOK 200
 • Honnør

  NOK 261
 • BT Fordel

  NOK 217

​Hvem er du egentlig, Leif Ove Andsnes?  

Sosiolog og komiker Harald Eia og statsviter og analyseentusiast Nils Brenna har hatt stor lyttersuksess med å bruke personlighetstesten «Big Five» til å analysere kjente personer på NRK P2 og i egen podcast. Under Festspillene tar de for seg pianisten Leif Ove Andsnes, og du har muligheten til å se samtalen live.

Før de tre møtes på scenen i Peer Gynt-salen, har Andsnes tatt personlighetstesten som blant annet skal avdekke hva slags forhold han har til skam, hvordan han takler konflikter, hvor godt han evner å konsentrere seg og hvor langt empatien strekker seg. På scenen går Harald og Nils gjennom resultatene sammen med pianisten, som får se resultatene for første gang, samtidig med publikum.

Hvilke personlighetstrekk kjennetegner en som har vært blant verdenseliten av pianister siden tenårene? Blir han nevrotisk eller ettertenksom av å tilbringe halve året på reiser, hotellrom og solistoppdrag? I tillegg går programlederne gjennom hvor Andsnes ligger på skalaen i forhold til andre profilerte mennesker som har tatt testen. Hvordan er verdensstjernen skrudd sammen? Det blir humoristisk, interessant og lærerikt!

Foto: Stine Østby

Informasjon

Pianist Leif Ove Andsnes er aktuell på årets festspill med en konsert sammen med pianist Bertrand Chamayou i Grieghallen torsdag 30. mai og i mesterklasser og mesterklassekonsert med Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi.

Språk

​Norsk 

Medvirkende

 • Harald Eia programleder

 • Nils Brenna programleder

 • Leif Ove Andsnes gjest​

Støttet av

Fritt Ord

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?