Kulturell respekt og kreative grenser -

Kulturell respekt og kreative grenser

Type forestilling: 
Ordskifte
Varighet: 
​1 t

​Hvor går grensen?

I en globalisert verden der kulturelle uttrykk blandes og utveksles på tvers av landegrenser, oppstår det sammensatte spørsmål om hvordan vi kan balansere friheten til kulturell utveksling med behovet for å respektere og bevare kulturelle identiteter og uttrykk.  

Fargespill, som er vert for denne samtalen, er en drivkraft for kulturell inkludering og forståelse gjennom sitt scenekunstprosjekt. Gjennom sine forestillinger har de igjen og igjen demonstrert hvordan man kan hylle mangfoldet med både respekt og kreativ frihet – og ganske sikkert også lært av noen feil underveis.    

Fra musikkens rytme til sceneklær, røtter, instrumenter, tradisjoner og sjangre, vil panelet utforske hvor grensene går når det gjelder kulturell utveksling. Noen musikksjangre synes å være allemannseie, mens andre tradisjonelle kulturformer er strengere regulert. Hvor går skillet mellom det som er vernet og det som er for alle? Og hvordan kan vi praktisere respektfull nysgjerrighet når vi tilnærmer oss ulike kulturer?

Bilde fra Fargespilldagen under Festspillene 2022. Foto: Thor Brødreskift

Informasjon

I anledning sitt 20-årsjubileum vil Fargespill også være å se på Festallmenningen 25. mai.

Språk

Norsk

Medvirkende

  • Martine Berg Olsen moderator, kommunikasjonsansvarlig for Stiftelsen Fargespill

  • Flere medvirkende annonseres senere

Støttet av

Fritt Ord

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?