Fargespill 20 år. Foto: Thor Brødreskift

Festspillene nominert til «Årets publikumsutvikler 2024»

  • Hjem
  • Aktuelt
  • 2024
  • Festspillene nominert til «Årets publikumsuvikler 2024»

Festspillene i Bergen er blant finalistene til NPU-prisen 2024 i kategorien «Årets publikumsutvikler». 

Norsk publikumsutvikling (NPU) er en nasjonal medlemsorganisasjon med fokus på å styrke kunstens og kulturens posisjon i samfunnet gjennom økt publikumskompetanse.

Torsdag forrige uke annonserte NPU at Festspillene i Bergen, sammen med Arktisk Filharmoni, Museum Stavanger og Nasjonalmuseet, stod igjen som de endelige finalistene i kategorien «Årets publikumsutvikler».

«FiB er en stor festival med en liten organisasjon som arbeider kunnskapsbasert, langsiktig, strategisk og målbevisst med kvalitet, relevans og representativitet. De har tidligere møtt kritikk for å være FOR opptatt av publikum,» skriver NPU i beslutningen.

Spesielt trekker de frem satsingen på Festallmenningen, tilgjengelighet og økning i besøkstall.

«I 2024 høster Festspillene svært gode kritikker for det kunstneriske programmet samtidig som de kan notere det høyeste besøket siden 2016. Antallet unge under 30 har økt med 70 % sammenliknet med 2022. Sittende direktør får ros av kritikerne for å ha fått Festspillene «på rett kjøl» og sier selv at han er inspirert av nordisk matkultur og tilhenger av kortreist kvalitet,» skriver de.

Festspilldirektør Lars Petter Hagen vil presentere hvordan Festspillene praktiserer publikumsutvikling under NPU-konferansen i Bergen til høsten. Vinneren annonseres under konferansen 24. oktober på KODE.