Fargespill 20 år. Foto: Thor Brødreskift

Festspillene nominert til «Årets publikumsutvikler 2024»

  • Hjem
  • Aktuelt
  • 2024
  • Festspillene nominert til «Årets publikumsuvikler 2024»

Festspillene i Bergen er blant finalistene til NPU-prisen 2024 i kategorien «Årets publikumsutvikler». 

Norsk publikumsutvikling (NPU) er en nasjonal medlemsorganisasjon med fokus på å styrke kunstens og kulturens posisjon i samfunnet gjennom økt publikumskompetanse.

Torsdag forrige uke annonserte NPU at Festspillene i Bergen, sammen med Arktisk Filharmoni, Museum Stavanger og Nasjonalmuseet, stod igjen som de endelige finalistene i kategorien «Årets publikumsutvikler».

«FiB er en stor festival med en liten organisasjon som arbeider kunnskapsbasert, langsiktig, strategisk og målbevisst med kvalitet, relevans og representativitet. De har tidligere møtt kritikk for å være FOR opptatt av publikum,» skriver NPU.

Spesielt trekker de frem satsingen på Festallmenningen, tilgjengelighet og økning i besøkstall.

«I 2024 høster Festspillene svært gode kritikker for det kunstneriske programmet samtidig som de kan notere det høyeste besøket siden 2016. Antallet unge under 30 har økt med 70 % sammenliknet med 2022. Sittende direktør får ros av kritikerne for å ha fått Festspillene «på rett kjøl» og sier selv at han er inspirert av nordisk matkultur og tilhenger av kortreist kvalitet,» heter det i beskrivelsen av nominasjonen.

Festspilldirektør Lars Petter Hagen vil presentere hvordan Festspillene praktiserer publikumsutvikling under NPU-konferansen i Bergen til høsten. Vinneren annonseres under konferansen 24. oktober på Permanenten.

Festallmenningen er muligggjort av Grieg Foundation.