I kongens kastell -

I kongens kastell

Type forestilling: 
Musikk
Sted: 
Rosenkranztårnet, Rosenkrantztårnet
Varighet: 
​45 min

Kommende forestillinger

​Bli bedre kjent med Magnus Lagabøte!

I år er det 750 år siden kong Magnus Lagabøte ga landet en felles lovbok. Den nye landsloven var et banebrytende politisk og juridisk arbeid, og ble spiren til den norske rettsstaten. Arbeidet ga også Kong Magnus VI tilnavnet Lagabøte – «Lovforbedreren». 

I forbindelse med jubileet inviterer Festspillene i Bergen, i samarbeid med Bergen Domkor og Bymuseet i Bergen, til besøk i kongens eget kastell, i dag bedre kjent som Rosenkrantztårnet.  

Bergen Domkor byr på en minikonsert med gregoriansk musikk, hentet fra det såkalte «Olavsmaterialet», før Bymuseet gir en presentasjon av kongens liv og virke.  

– Kanskje sang fransiskanermunkene den samme musikken da de gikk omkring i Olavskirken, som nå heter Domkirken, på Magnus Lagabøtes tid, sier Kjetil Almenning, dirigent for Bergen Domkor. 

Etter minikonserten og presentasjonen vil det være mulig å ta en rundtur i tårnet på egenhånd og nyte utsikten over byen fra tårnets tak.

Foto: Bymuseet i Bergen

Informasjon

​Jubileet for Magnus Lagabøtes landslov fra 1274 markeres også under høymessen i Domkirken samme dag og med en konsert i Håkonshallen med Bergen Domkor og folkemusikktrioen Østerlide.

Språk

​Arrangementet foregår på norsk. 

Medvirkende

  • Bymuseet i Bergen presentasjon

  • Bergen Domkor musikk​

I samarbeid med

Bymuseet i Bergen og Bergen Domkor

Støttet av

​Vestland fylkeskommune

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?