Acosta Danza - Cuban Eclectico

Acosta DanzaCuban Eclectico

Type forestilling: 
Dans
Sted: 
Grieghallen, Griegsalen
Varighet: 
1 t 50 min inkl. pause

Kommende forestillinger

Billettpriser

  • Ordinær

    NOK 260/690/740
  • Under 30 år

    NOK 200
  • Honnør

    NOK 234/621/666
  • BT Fordel

    NOK 195/517/555

​Et lite stykke Cuba.

Det cubanske dansekompaniet Acosta Danza er kjent for å kombinere moderne ballett- og afro-cubansk dans med flamenco, capoeira og hiphop.  

I Cuban Eclectico har koreograf og grunnlegger Carlos Acosta samarbeidet med fem andre koreografer om å skape stykker med inspirasjon fra cubansk kultur.  

Svenske Pontus Lidberg har koreografert Paysage, Soudain, la nuit, som består av ren, smittsom energi og latinsk fotarbeid satt til rumba-inspirert musikk. Satori av den cubanske koreografen Raúl Reinoso kombinerer moderne dans med klassiske ballettlinjer, mens den spanske koreografen Maria Roviras Impronta kobler samtidsuttrykk og tradisjonell afro-cubansk folkedans. 

Flamsk-marokkanske Sidi Larbi Cherkaoui er kjent for sine fantasifulle produksjoner. I sin tolkning av Faun gir han form til konfrontasjonen mellom det menneskelige og det dyriske. 

Cuban Eclectico avsluttes med De Punta a Cabo av koreograf Alexis Fernández, laget for hele danseensemblet. Mot en projeksjon av Havannas blendende vakre strandpromenade, Malecón, viser dette stykket alle motsetningene i det moderne cubanske samfunnet, fra klassisk dans til salsa og fra tåspissko til bare føtter.  

Carlos Acostas egen historie kan minne om filmen og musikalen Billy Elliott. Han vokste opp i svært beskjedne kår på Cuba og var det ellevte barnet i familien. Faren meldte ham på den statlige danseskolen, både for å holde ham unna trøbbel og fordi de serverte gratis lunsj. Danseskolen oppdaget et helt usedvanlig talent, og karrieren Carlos Acosta bygget ligner et eventyr. Han har alltid kombinert ballett med moderne dans, og var førstedanser ved Storbritannias prestisjetunge Royal Ballet i 17 år, ved siden av en omfattende internasjonal karriere, ikke bare som gjestende førstedanser med verdens ledende ballettkompanier, men også som koreograf. Historien hans ble filmatisert i 2019, og han har medvirket i flere andre filmer. I dag er han kunstnerisk leder for Birmingham Royal Ballet, i tillegg til arbeidet med Acosta Danza der han jobber for å gi unge cubanere en vei inn i dansens verden.

Medvirkende

Valid Productions Limited produsent

Satori

Raúl Reinoso koreografi
Pepe Gavilondo musikk
Fabiana Piccioli lys
Clotilde Peón regiassistent
Angelo Alberto kostymer, scenografi

Faun

Sidi Larbi Cherkaoui koreografi
Claude Debussy, Nitin Sawhney musikk
Hussein Chalayan kostymer
Daisy Phillips, Daniel Proietto regiassistent
Adam Carrée lys

Paysage, Soudain, la nuit

Pontus Lidberg koreografi
Karen Young kostymer
Elizabet Cerviño ("Vientos") scenografi
Leo Brouwer, Stefan Levin musikk
Patrick Bogårdh lys

Impronta

María Rovira koreografi
José V. Gavilondo musikk
Pedro Benítez lys

De Punta a Cabo

Alexis Fernández (Maca), Yaday Ponce koreografi
Celia Ledón kostymer
Kumar, Kike Wolf, X Alfonso, Omar Sosa musikk
Yaron Abulafia lys

Adria Diaz, Alejandro Silva, Amisaday Narra, Brandy Martinez, Denzel Francis, Enrique Corrales, Frank Issac, Liana Rodriguez, Jennifer Suarez, Patricia Torres, Raul Reinoso, Zeleidy Crespo medvirkende

Muliggjort av

​Aud Jebsen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?