Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

21 nye arrangement lansert

Bergenske pionerer, internasjonale stjerner og et bredt klassisk program er blant ingrediensene i Festspillene i Bergen 2023.

Solistkoret Ung er blant de klassiske artistene som opptrer under årets festspill. Foto: Bård Gundersen
Solistkoret Ung er blant de klassiske artistene som opptrer under årets festspill. Foto: Bård Gundersen

Tidligere er konsertene med festspillmusiker og sopran Lise Davidsen, nysirkusforestillingen Humans 2.0 og ny scenekunst på Det Vestnorske Teateret og i Studio Bergen lansert. Nå presenterer Festspillene 21 nye arrangementer i blant annet Grieghallen, Håkonshallen og komponisthjemmene.

Musikalsk bredde

Her finner du musikk av festspillkomponist Anne-Marie Ørbeck (1911–1996), Lise Davidsen i en annen rolle, folkemusikk med Gjermund Larsen, Fabio Biondi og Lodestar Trio – i tillegg til internasjonale og nasjonale artister som Isabelle Faust, Gautier Capuçon, Nobuyuki Tsujii, Opus13, Christian Wallumrød, Marius Neset og Bergen Filharmoniske Orkester. Festspillenes signaturverk, Griegs store pianokonsert i a-moll, spilles på Avslutningskonserten med Alice Sara Ott som solist.

– Det vi i dag samler under begrepet «klassisk musikk» er i virkeligheten over 1000 år med musikk fra et stort antall ulike steder, kulturer og tradisjoner. Under årets festspill kan du oppleve noe av bredden i dette store og sammensatte musikalske universet, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Forhåndssalg med FiB Fordel

Ordinært billettsalg starter onsdag 01. februar kl 10:00. Med FiB Fordel-medlemskap kan du kjøpe billetter allerede nå. Les mer om og kjøp medlemskapet her.

Alt hittil lansert program finner du på programsiden på fib.no. Flere arrangementer vil publiseres i februar og mars.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!