Lise Davidsen. Foto: James Hole

Lise Davidsen er Festspillenes artist in residence i 2023

  • Hjem
  • Festival
  • 2022
  • Artikler
  • Lise Davidsen Er Festspillenes Artist In Residence I 2023
10. juni 2022

Den norske sopranen vil prege neste års festspill i Bergen.

– Jeg har nettopp hatt noen helt fantastiske dager i Bergen på Festspillene, og nå gleder jeg meg til å komme tilbake som artist in residence i 2023, sier Lise Davidsen.

Sopranen fra Stokke vil få en sentral rolle under åpningsforestillingen i Grieghallen 24. mai, sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og andre solister. I tillegg kommer hun til å gjøre flere konserter og ha ulike roller gjennom festspillperioden fra 24. mai til 7. juni 2023.

Davidsen har blant annet opptrådt ved Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden, Teatro Alla Scala Milan, Bayerische Staatsoper, Wiener Staatsoper og Bayreuth- og Glyndebourne-festivalene. Hun har studert ved Griegakademiet i Bergen og Det Kongelige Musikkonservatorium i København, og har blant annet vunnet Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse og Spellemannsprisen.

“Lise Davidsen har en stemme og formidlingskraft som forbløffer og rører meg dypt hver gang jeg hører henne.”

- Lars Petter Hagen, festspilldirektør

Sopranen har fått mange lovord fra kritikerne: The New York Times skrev «a voice in a million» og The Economist kalte henne «opera’s newest star». Under årets festspill i Bergen hadde hun stor suksess sammen med pianist Leif Ove Andsnes med en stappfull konsert i Grieghallen, og hun er særlig kjent som lied-sanger og for sine tolkninger av Grieg, Mahler og Strauss.

– Lise Davidsen har en stemme og formidlingskraft som forbløffer og rører meg dypt hver gang jeg hører henne. På få år har hun blitt en av den klassiske musikkens aller største stjerner, og vi er veldig stolte over å kunne presentere henne som Festspillenes artist in residence i 2023, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Festspillene i Bergen 2022 var de 70. i rekken, og kunne tidligere denne uken melde om over 70 000 besøk. Festspillene har en mangeårig tradisjon for å sette søkelys på en komponist eller artist hvert år, og i 2022 var det den legendariske amerikanske Kronos Quartet som var artist in residence.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?