Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Elektrisk, eklektisk og storslått

Sondre Lerche, Nils Bech, Arooj Aftab, Hania Rani og Motorpsycho er blant festspillartistene som lanseres nå.

​Sterkt, personlig og storslått fra Nils Bech med Nasjonalballetten. Foto: Jonathan Vivaas Kise
​Sterkt, personlig og storslått fra Nils Bech med Nasjonalballetten. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Sondre Lerche kommer til Den Nationale Scene med et stjernelag av musikere og en helt ny konsertforestilling, Neuromantics. Den spellemannsnominerte artisten skal sammen med blant annet harpist Mary Lattimore og fiolinist Tim Fain sørge for en musikalsk og visuell opplevelse av de sjeldne i hjembyen. 

Nils Bech er også aktuell med en konsertforestilling i sitt eget, musikalske univers sammen med dansere fra Nasjonalballetten og Oslo Strings. Låtmaterialet stammer fra hele spennet i hans personlige katalog, også fjorårets duoprosjekt med duetter sunget av menn til menn. 

I Sacrificing står Motorpsycho og Hooman Sharifi på Store Scene, og den anerkjente danseren og koreografen fremfører en solo til det legendariske rockebandets ekspressive musikk. Forestillingen henter inspirasjon av Igor Stravinskijs Vårofferet, og utforsker aspekter ved ofring i en eksperimenterende konserthybrid.  

Sjangeroverskridende musikk

Den selvutnevnte klassiske pønkeren, polske Hania Rani, kommer til Grieghallen med eget band, og skal fremføre sine prisbelønte komposisjoner på piano og synthesizere. Australske Anthony Romaniuk er også omringet av tangenter, når han i Håkonshallen spiller et klassisk repertoar med verk av blant andre Bach, Ligeti, Schubert og Stravinskij på cembalo, piano og elektrisk piano.  

Pakistanske Arooj Aftab er basert i New York, og blander sin musikalske innflytelse fra sør-asiatisk poesi på urdu med vestlige tradisjoner i jazz og eksperimentell elektronika. Resultatet er musikk som trekker på neo-sufi, minimalisme og jazz, med hennes egen, særegne stemme i sentrum.

Konsertserie med eklektisk musikk på Kulturhuset

Festspillene fyller Kulturhuset med ulike musikkuttrykk fra artister som på hver sin måte har sitt utspring i kunstmusikken.  

Amerikanske Mary Lattimore vil gjøre en solokonsert, i tillegg til Neuromantics sammen med Sondre Lerche, med sin særegne harpespilling som tryller frem drømmende lydlandskap som kan sette enhver lytter i transe. 

Det islandske Eurovision-ikonet Daði Freyr kommer til Bergen for første gang med sine herlige, lettbeinte pop-produksjoner. Han vil i tillegg til konserten i Kulturhuset gjøre en kortere gratiskonsert på Festallmenningen.  

Skotske Anna Meredith lager ekstatisk, endeløst dansbar musikk, og stiller på Kulturhuset med et band bestående av Storbritannias ledende instrumentalister på cello, gitar, tuba og trommer. Tidligere er fiolinisten Elia Lombardinis gratiskonsert på Festallmenningen lansert, og også han opptrer på Kulturhuset med sin dramatiske, pulserende blanding av fiolin og elektronisk musikk.  

Hit kommer også spellemannsnominerte han gaiden som er kjent for gjennomførte show og innovativ elektronika med sårbare tekster om det å være ung, dum og dristig, og eklektiske JUNO, som med sin uvanlige besetning perfeksjonerer en egen drivende jazz- og hiphop-hybrid.  

Flere arrangementer på Kulturhuset lanseres senere. Her finner du alle konsertene som er lansert hittil.

Forhåndssalg med FiB Fordel 

Ordinært billettsalg starter onsdag 15. mars kl 10:00. Med FiB Fordel-medlemskap kan du kjøpe billetter allerede nå. Les mer om og kjøp medlemskapet her.

Alt hittil lansert program finner du på programsiden på fib.no. Flere arrangementer vil publiseres senere i mars. 

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!