Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Festspillene gjennom 70 år – skildret av Bergens Tidendes fotografer

Alle som har besøkt Festallmenningen under årets festspill har kunnet nyte et lysbildeshow ved Grieg Foundation-scenen. Her har det blitt vist bilder som Bergens Tidendes fotografer har tatt av ulike festspill-arrangement – og generelt liv og røre – gjennom Festspillene i Bergens 70 års levetid.

Foto: Bergens Tidende/Vegar Valde
Foto: Bergens Tidende/Vegar Valde

På noen av bildene har de kongelige blitt viet plass, som på de fra åpningen av de aller første Festspillene i 1953. Daværende Kong Haakon VII, Festspillenes første høye beskytter, var selvfølgelig til stede.

At Festspillene i Bergen har gitt sitt publikum varierte kunstopplevelser, levner bildene ingen tvil om. I lysbildeshowet har man sett alt fra bare rumper i bylandskapet og fiolinister som spiller klassiske mesterverk hengende opp ned fra et tre, til folk i sebra-kostymer og melodika-konserter fra “bekkalokk”.

Foto: Bergens Tidende/Tor Høvik/Odd E. Nerbø/Jan M. Lillebø/Roar Christiansen/ Rune Sævig/Ørjan Deisz/Knut Strand/Oddleiv Apneseth/Håvard Bjelland/Paul Sigve Amundsen/Vegar Valde/Eirik Brekke/Silje Katrine Robinson/Birkhaug og Omdal/Fred Ivar Utsi Klemetsen/Dag Grundseth/Marita Aarekol/Rune Meyer Berentsen/Bård Bøe.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?