Lanserer Festspillkollektivet

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Lanserer Festspillkollektivet
30. januar 2017

Festspillene i Bergen skal utvikle flere inkluderende kulturelle samarbeidsprosjekter med støtte fra Kavlifondet.

Festspillene i Bergen skal formidle kvalitetskunst til flest mulig og jobber målrettet for å være tilgjengelig for ulike publikumsgrupper. Kavlifondet har gjennom mange år bidratt til dette arbeidet ved å støtte billettgaver, sykehjemskonserter og uteprogrammet.

– Vi er svært takknemlige for støtten fra Kavlifondet. Den gjør det nå mulig å sette i gang en ny rekke inkluderende kulturprosjekter som vi har valgt å kalle Festspillkollektivet, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Målet med Festspillkollektivet er å utvikle og levere et tilbud som senker terskler for kulturopplevelser. Sykehjemskonsertene på ulike institusjoner som har vært et innslag på Festspillene i flere år, blir videreført, samtidig som Festspillkollektivet skal videreutvikle tilbudet til mennesker i ulike aldre og med andre behov.

– Festspillene ønsker å inkludere, inspirere og utfordre. Festspillkollektivet går rett til kjernen av dette. Vi ønsker å bidra til det kreative miljøet i Bergen ved å utforske og utvikle kulturopplevelser til mennesker med ulik alder og bakgrunn og slik gi enda flere muligheten til å oppleve kunstens oppbyggende kraft, sier Beyer.

Det er mange livssituasjoner som kan gjøre det vanskelig å oppsøke konserter og andre kulturarrangement. Festspillene vil samarbeide med partnere med kompetanse og kontaktnett til å engasjere mennesker som ellers har vanskelig for å oppleve kultur og kunst. Prosjektene vil finne sin form i et samarbeid mellom Festspillene, musikere, fagmiljø og aktuelle samarbeidspartnere, og skreddersys for ulike grupper.

Festspillkollektivet vil også bringe kulturopplevelser til nye steder som vanligvis ikke har noe kulturtilbud. Kulturopplevelsene skal presenteres i rammer som oppleves som trygge for alle involverte, og som gir rom for eksperimentering og samhandling mellom deltakere og kunstnere.

Festspillkollektivet vil gjøre flere utøvende kunstnere rustet til å skape kulturopplevelser på nye måter. I første omgang vil musikere få opplæring og ta del i planlegging og levering av skreddersydde prosjekter, under veiledning av en erfaren mentor.

I utviklingsåret 2017 er det Spellemannspris-vinnende strykeensemblet 1B1 Festspillkollektivets musikalske partner. De sprudlende musikerne i 1B1 Ensemble vil bringe utvalgte musikkstykker til Bergens innbyggere, unge og gamle, på sykehjem og andre steder under årets festspill.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?